Сім морських портів передадуть у концесію

Поділитися:

У Міністерстві інфраструктури повідомили, що готують концесію в семи морпорти України і вітають прояв приватної ініціативи в частині проектів державно-приватного партнерства.

“Є два шляхи ініціювання інвестпроектів: ініціювання з боку держави та ініціювання з боку приватного партнера. Ми працюємо по обох напрямках, і я впевнена, що в цьому залі є потенційні інвестори. Сьогодні в процедурою концесії на різних стадіях перебувають сім морських торговельних портів і ще по трьом портам – прийнято рішення про приватизацію “, – сказала директор Команди підтримки реформ при Міністерстві інфраструктури Іріна Кошель.

Відомо, що за проектом концесії пасажирського комплексу в Одеському порту міністерство працює з приватною ініціативою і сподівається, що найближчим часом буде розроблено техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) проекту і будуть залучені консультанти для розробки конкурсної документації.

Крім того, проект концесії в Бердянському порту перебуває на стадії фіналізації попереднього ТЕО, вже найближчим часом очікується його презентація.

Нагадаємо, що Міністерство інфраструктури України заявляє про готовність надати свій повітряний простір для перебудови авіамаршрутів через ситуацію в Білорусі.

Раніше повідомлялося, що українська влада хоче повторно ввести правило про обов’язковий технічний огляд легкових машин. Про це свідчить відповідний законопроект з боку Міністерства інфраструктури України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу