Китай робить ставку на електромобілі під час коронакризи

Поділитися:

Уряд Китаю поступово реанімує економіку країни після обвалу, викликаного коронавірусом. Основні зусилля держави спрямовані на відновлення автомобільної промисловості, повідомляє Weforum.

Одна з провідних галузей економіки Китаю – виробництво енергетичних транспортних засобів – поступово починає відновлюватися, демонструючи позитивну динаміку. Уряд країни в боротьбі з коронакризою зробив ставку саме на електромобілі, прийнявши для стимулювання ринку цілий ряд заходів. Зокрема, запустивши заохочувальні схеми в 10 містах Китаю. Наприклад, в Гуанчжоу на електромобілі, які реалізуються в період березень-грудень 2020 року, надається субсидія в 10 000 юанів. Також в регіоні продовжили на два роки субсидію для транспортних засобів на новій енергії.

Крім того, керівництвом країни були прийняті нові зобов’язання щодо інвестицій в інфраструктуру. Державна електромережа планує побудувати 78 000 зарядних станцій вартістю 2,7 млрд юанів у 2020 році.

Відзначається, що COVID-19 наклав значний тягар на автопромисловість Китаю. Продажі легкових автомобілів в період пандемії скоротилися на 42,4% в річному численні.

Але, як свідчать дані Китайської асоціації легкових автомобілів (CPCA), на тлі поступового відновлення діяльності галузі продажу автомобілів також починають відновлюватися. І якщо в лютому було продано всього 250 000 одиниць, то в березні це число зросло в чотири рази.

На думку експертів галузі, незважаючи на значний вплив COVID-19 на автомобільну промисловість Китаю, потенціал ринку як і раніше досить великий. Прогнозується, що Китай незабаром поверне собі ім’я найбільшого автомобільного ринку.

Нагадаємо, імпорт автомобілів в Україну впав майже наполовину.

Також повідомлялося, що Nissan йде з російського ринку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу