Кавуни та помідори подешевшали на третину

Поділитися:

В Україні стали масово дешевшати кавуни: ринкова ціна на фрукт впала на 37,5%. Аналогічний спад цін спостерігається і щодо вартості помідорів, як свідчать відповідні ринкові дані.

Вказується, що в порівнянні з ринковими цінами станом на початок серпня, поточне формування цін на кавуни в рази відрізняється від колишньої вартості. Зараз українці можуть знайти на ринках кавун за ціною до 2,5 гривні/кг.

Також повідомляє, що аналогічний спад у вартості стосується і помідорів, які стали дешевшими на 30%. Їх можна знайти на ринку по 19 гривень/кг.

Морквина теж стала дешевше. Її ціна впала до 5,5 грн/кг (вартість знизилася на 31%). Водночас ціни на огірки залишилися незмінними – в середньому це 20-21 грн за кілограм.

В цілому, експерти говорять про те, що за останні два тижні серпня вартість деяких фруктів і овочів на ринку різко змінюється.

“Закупівельні ціни на ринку плодоовочевої продукції протягом останніх двох тижнів показують динаміку”, – говорять фахівці.

Нагадаємо, що за станом на кінець червня місяця найдешевшим фруктом в Україні був імпортний банан.

Нещодавно економісти прийшли до висновку, що вже в серпні інфляція в Україні складе 1,5%, а на початку осені ціни почнуть різко зростати.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу