Катар купуватиме в Україні мед

Поділитися:

У Державній службі з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів повідомляють, що українські виробники меду та продуктів бджільництва зможуть продавати свою продукцію у Катар. Компетентними органами обох країн погоджено відповідний сертифікат.

У відомстві зазначають, що відкрити ринок вдалося завдяки спільній роботі вітчизняних дипломатів та спеціалістів Держпродспоживслужби.

За даними відомства, наша країна посідає друге місце у світі з експорту меду.

А в Міністерстві закордонних справ повідомляють, що за останні кілька місяців відкрили нові можливості для українського агропромислового комплексу, окрім експорту меду у Катар, виробники яєць можуть поставляти свою продукцію в Японію, молочні продукти – у Туреччину, дрібну рогату худобу – у Кувейт.

Нагадаємо, що Україна може поставляти свою продукцію на ще дев’ять нових ринків. За інформацією Міністерства економіки, таку кількість нових ринків вдалося відкрити за п’ять місяців поточного року. Відтак, українські експортери зможуть поставляти свою продукцію у такі країни: Малаві, Ботсвана, Папуа – Нова Гвінея, Французька Гвіана, острівна держава Сен-Мартен, Гренада, Лесото, Джерсі, а також на Кайманові острови.

Раніше в Міністерстві закордонних справ України анонсували проведення політичних консультацій про економічне співробітництво з Пакистаном.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу