Кабмін змінив тарифи на газ для комунальників

Поділитися:

Під час сьогоднішнього засідання Кабмін був змінений порядок формування тарифів на опалення та централізоване постачання гарячої води.

За словами міністр розвитку громад і територій Олексія Чернишова, зміна тарифів викликана певними умовами функціонування ринку природного газу. Фактично, вартість газу для теплопостачальних підприємств змінюється кожен місяць.

Тепер з’явиться можливість при формуванні тарифів використовувати середню ціну газу, яка склалася під час попереднього опалювального сезону. «Це 4048 грн за тисячу кубометрів», – уточнив міністр.

Але при цьому підприємства ТКЕ після завершення опалювального періоду зобов’язані проводити аналіз витрат і перераховувати вартість теплової енергії, «щоб відобразити різницю, яка виникне в тарифах майбутнього опалювального періоду”, уточнив Чернишов.

У Кабміні пообіцяли, що такі зміни не призведуть до підвищення платежів для населення, адже в тарифах більшості підприємств ТКЕ враховується ціна газу в розмірі 6235 грн за тисячу кубометрів.

З 1 липня 2020 на НАК «Нафтогаз України» очікують остаточного відкриття газового ринку для населення і на конкуренцію на ньому незалежних постачальників.

Крім того, Україна планує розробляти власні газові свердловини. 7 липня завершиться процес підписання договорів з переможцями конкурсів на розробку вуглеводнів

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу