Кабмін запустив БЕБ

Поділитися:

В Україні запустили роботу Бюро економічної безпеки. Опубліковано Закон № 1888-IX «Про внесення змін до адміністративного та кримінального законодавства щодо запровадження діяльності Бюро економічної безпеки України» у виданні «Голос України». Документ набрав чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Також опубліковано на урядовому порталі відповідне розпорядження уряду.

Закон № 1888-IX визначає законодавче підґрунтя для утворення та втілення окремих завдань незалежного державного правоохоронного органу, який, зокрема, має виконувати функції аналітичної оцінки, запобігання, виявлення, припинення, розслідування та розкриття кримінальних правопорушень, які закон відніс до його підслідності.

У Бюро заявляють, що на сьогодні, 25 листопада, центральний апарат відомства укомплектовано кадрами на понад 30%, а це дозволяє запрацювати аналітичну і правоохоронну функцію.

Також у БЕБ досі нема свого спеціально обладнаного приміщення. А це може призвести до заатягування передачі від податкової поліції, які втратили функції розслідування економічних правопорушень, кримінальних проваджень Бюро економбезпеки, заявили у новому відомстві.

Нагадаємо, що БЕБ оголосив найбільш масштабний конкурс на працівників в історії України. Директор БЕБ Вадим Мельник підписав наказ про конкурс на посади гласних штатних працівників, що мають спеціальні звання.

Раніше ми повідомляли, що Вадим Мельник, який виграв конкурс та став очільником Бюро економічної безпеки, розповів, з чого почнуть працювати співробітники та які плани у відомства на перші місяці роботи.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу