Кабмін визнав рекордний брак вугілля на ТЕС

Поділитися:

Плани Міненерго зі створення запасів вугілля на теплоелектростанціях – вже неможливо надолужити через рекордну нестачу ресурсу. Нарешті, це визнали у Кабінеті міністрів, як повідомляють журналісти «Першого Ділового» телеканалу.

Кажуть, що на планові показники ТЕС цього сезону точно не вийдуть. Та водночас, продовжують запевняти, що  опалювальний сезон Центренерго вдасться пройти у штатному режимі – головно завдяки стабілізації фінансового стану компанії. І нині вже назбирали для компанії півтора мільярда гривень для закупки вугілля

Однак саме на «Центренерго» нині припадають найбільші ризики зупинки виробництва електроенергії, вважають експерти.

Станом на вівторок, більша частина енергоблоків «Центренерго» не працює через відсутність вугілля та природного газу. з 23 енергоблоків державних ТЕС працюють тільки 3. На кожній з них діє лише по одному енергоблоку сумарним навантаженням 631 МВт.

Решта блоків не можуть нести навантаження через відсутність палива, або знаходяться на ремонті. Центренерго вже довелося купувати вугілля у приватних компаній.

Раніше міністр енергетики Герман Галущенко повідомляв, що цього опалювального сезону очікуються витрати вугілля на рівні 15,3 млн тонн, з яких український видобуток складе близько 9 млн тонн, а вже законтрактовані обсяги імпорту складають близько 4 млн тонн. Таким чином, необхідно додатково забезпечити імпорт близько 2 млн тонн вугілля.

Нагадаємо, що станом на вівторок, 19 жовтня, через відсутність вугілля і природного газу кожен другий енергоблок «Центренерго» не працює.

Згідно з інформацією, в роботі тільки 3 з 23 енергоблоків державних ТЕС (13%).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу