Кабмін почав зі скандалом презентувати новий Бюджет – 2021

Поділитися:

Сьогодні український уряд презентує бюджет України на 2021 рік. Це станеться в залі засідання Верховної Ради України. Серед основних потрясінь: дуже великий дефіцит, маленькі витрати на медицину і освіту, а також занадто маленький зростання заробітних плат.

Однак документ зустрів невдоволення. Зокрема один з екс-міністрів соцполітики сказав, що за новим документом люди будуть отримувати на 40 відсотків менше субсидій, ніж в 2019 році.

Також в Україні виростуть ціни, а з огляду на той факт, що наші співгромадяни мають вкрай низький дохід, це не дуже приємна новина. Також профільні експерти обурені занадто низькими витратами на культуру, медицину та екологію. Наприклад медицина – за законом її фінансування повинне бути на рівні не менше 5 відсотків ВВП. При ВВП в 4,5 трильйона гривень має бути виділено 225 мільярда гривень, тоді як в бюджеті заклали 156 мільярда гривень.

На охорону навколишнього середовища чиновники вирішили взагалі не витрачатися. При тому, що в країні водний дефіцит, а компанії нераціонально використовують її.

Не так давно ми писали, що підвищення мінімальної заробітної плати безпосередньо впливає на зростання суми трудових штрафів, на максимальну базу нарахування єдиного соціального внеску і на трудові гарантії.

У Міністерстві фінансів давно говорили про закладені в держбюджет цифрах мінімальної зарплати і уточнили, що це не зробить істотного впливу на інфляцію. Такої ж думки дотримуються і в Національному банку України.

Також ми повідомляли, що український уряд підготував проект держбюджету на 2021 рік. Серед основних показників – зниження державного боргу до 64,6 відсотка, а також середньорічний курс долара на рівні 29,1 гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу