Кабмін має намір створювати центри професійної освіти у регіонах

Поділитися:

Український уряд підтримав надання освітньої субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на створення центрів професійної освіти у регіонах, ухваливши відповідну постанову.

Згідно з нею, субвенція буде спрямована відокремленим структурним підрозділам закладів фахової передвищої освіти. Передбачається, що кошти спрямують на капітальний ремонт будівель та лабораторій, а також на закупівлю техніки.

Водночас, змінено умови для отримання такої субвенції. Для цього необхідно, щоб сумарна кількість здобувачів освіти становила щонайменше 400 осіб, для Луганщини і Донеччини – 300 осіб.

Обов’язкова умова фінансування за рахунок субвенцій – попереднє спрямування коштів місцевих бюджетів за цільовим призначенням. Тобто, левову частку робіт мають виконувати за кошти місцевих бюджетів.

Окрім того, після капремонту необхідно надавати експертну довідку, яка засвідчує, що будівля придатна для маломобільних груп.

Заявки на отримання фінансування розглядатиме комісія, яка складатиметься з представників Міносвіти, Комітетів Ради з питань бюджету, освіти, науки та інновацій, і, погоджуватиме перелік техніки для закупівель.

Нагадаємо, Міністерство фінансів спрямує на підтримку місцевих бюджетів 142 млрд 400 млн грн, повідомляє пресслужба Мінфіну.

Також ми писали і про те, що у Мінфіні раніше назвали головну проблему української економіки – обмеження бюджету. Через це є ймовірність держрішень, які не будуть забезпечені бюджетним ресурсом.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу