Кабмін хоче скасувати обмеження по зарплатах держчиновникам

Поділитися:

Гарант української Конституції підписав закон з поправками до держбюджету на 2020 рік. Відомо, що документ містить норму, що дозволяє уряду скасувати обмеження на зарплати в державних компаніях.

Так, закон надає Кабміну в період дії карантину право скорочувати термін дії обмежень, заборон, пільг і гарантій, встановлених відповідними законами, прийнятими для запобігання поширенню COVID-19, крім випадків, коли вказане може привести до обмеження конституційних прав і свобод.

Нагадаємо, що на сайті Верховної Ради був опублікований новий закон «Про виконавче провадження» щодо обов’язку виконавця проводити індексацію розміру аліментів, визначеного судом у твердій грошовій сумі, вступив в силу.

Відомо, що закон передбачає усунення колізій у законодавстві і часткове зменшення навантаження на місцеві загальні суди і відповідні суди апеляційної та касаційної інстанцій. Для цього закон вносить зміни до абзацу першого ч. 4 ст. 71 Закону «Про виконавче провадження», в яких на виконавця покладається обов’язок щорічно індексувати розмір аліментів, визначений судом у твердій грошовій сумі.

Раніше повідомлялося, що в Києві відзначено зростання середньої зарплати. Найбільше заробляють працівники кар’єрів – оклади в цьому сегменті часто бувають більше 40-42 тисяч гривень. Слідом за ними йдуть працівники відомств оборони і держуправління – тут зарплати доходять до 29 тисяч.

На самому останньому в столиці місці за рівнем зарплат виявилися працівники громадського харчування – їх середній заробіток за місяць становить 7-8 тисяч гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу