Кабмін дасть 30 млрд гривень на космічну програму

Поділитися:

У середу, 13 січня, український уряд схвалив Концепцію загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки та відповідне фінансування для її реалізації. Про це повідомляє міністр з питань стратегічних галузей промисловості на своїй сторінці в Facebook.

Відповідну публікацію чиновник зробив за підсумками засідання уряду. За його словами, вперше за довгий період Україна впроваджує сучасну програму з розвитку космічної галузі, адже раніше цим фактично ніхто не займався.

“Наступний важливий і невідкладний крок – це прийняття Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки”, – заявив він.

Також міністр уточнив, що Кабмін готовий профінансувати нову програму відразу на 30 млрд гривень з яких майже половина піде за рахунок запозичення з державного бюджету України.

Нагадаємо, що Китай має намір звести першу у світі сонячну електростанцію для видобутку енергії в космосі.

Повідомлення місцевих ЗМІ свідчать, що вчені Китайської академії космічних технологій повідомили, що вони вже випробували цю інновацію і готові звести космічну станцію до 2050 року.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу