Кабмін буде боротися з нелегальним ринком палива

Поділитися:

У Державній екологічній інспекції повідомили, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив створити робочі групи на рівні кожної області по боротьбі з нелегальним ринком нафтопродуктів, а також провести перевірки автозаправних станцій (АЗС).

“Сьогодні вранці відбулася онлайн-нарада під керівництвом прем’єр-міністра України саме з питання обігу нафтопродуктів, зокрема, нелегального обороту палива в Україні. До нього були залучені всі служби, органи Нацполіції, Державної служби з надзвичайних ситуацій. За дорученням прем’єра будуть створені робочі групи в кожній області, будуть проводитися перевірки “, – говорять в ДЕІ.

Відомо, що в цьому році у відомства з’явиться можливість проводити не тільки документальні підтвердження автентичності палива на АЗС, а й лабораторні аналізи якісного складу нафтопродуктів.

“Минулого року ми працювали виключно з документами: перевіряли паспорти, тих регламенти, вивчали походження нафтопродуктів. У цьому році виділено фінансування на лабораторні дослідження. Триває процедура закупівлі такої послуги, оскільки наші лабораторії не мають таких технічних можливостей”, – пояснив голова Держекоінспекції.

Нагадаємо, що в березні 2021 року експерти ринку палива в нашій країні пророкують чергове його подорожчання. Так, бензин та дизпаливо зростуть у ціні різко, стрибком, на 1,5 – 1,8 гривні. Такі дані оприлюднили в «Консалтинговій групі А-95». Причина такого явища проста: світові ціни на нафту весь час зростають.

Раніше повідомлялося, що в Україні продовжує дорожчати бензин і дизпаливо. За даними фахівців, що займаються ціновим моніторингом ринку, зокрема, мережа автозаправних станцій групи «Приват» підняла вартість ще на 1 гривню за літр.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу