Інвестори цікавляться аграрною галуззю

Поділитися:

Пандемія COVID-19 не зменшила інтересу іноземних вкладників в українське сільське господарство. Понад 8,8 відсотка капітальних інвестицій в економіку України за підсумками першої половини 2020 року припало саме на сільськогосподарську галузь. Про це інформує Державна служба статистики.

За пів року аграріям вдалося освоїти 14,4 млрд грн капіталовкладень. При цьому динаміка їх надходжень, за даними Держстату, позитивна: у другому кварталі було освоєно на 385 млн грн більше, ніж у першому, ще до карантину. Лідерами за приростом капітальних інвестицій в сільське господарство за квітень-червень виявилися Кропивницька, Житомирська та Хмельницька області. Обсяги надходжень до кожної з них перевищили показники першого кварталу на 250-310 млн грн.

Найцікавішими для прямих інвесторів є підприємства, що займаються вирощуванням однорічних і дворічних культур. Вони залучили понад 51% вкладників капіталів.

У п’ятірку основних інвесторів українського сільського господарства за підсумками першого кварталу 2020 року увійшли Кіпр, Німеччина, США, Польща і Нідерланди. Вони вкладали кошти в українські сільськогосподарські виробництва, розташовані в Київській, Харківській і Дніпропетровській областях.

Нагадаємо, у Мінекономіки пояснили, чому не можуть приватизувати зернову корпорацію.

Також раніше повідомлялося, що Україна зменшує експорт зернових.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу