Інвестори погіршили економічні прогнози по зоні ЄС через локдауни

Поділитися:

На тлі третьої хвилі захворюваності COVID-19 і затримок в вакцинації, які змушують владу деяких країн, включаючи Францію, Італію і Німеччину, посилювати обмеження, економісти переглядають в бік зниження прогнози економічного зростання в єврозоні.

Відомо, що відновлення локдаунів в Європі викликає побоювання, що регіон чекає ще один розчаровує літній туристичний сезон, якщо вакцинація не прискориться настільки, щоб дозволити послабити обмеження на поїздки.

Так, Франція ввела новий чотиритижневий карантин в Парижі та кількох інших регіонах 19 березня, після того, як в країні було зафіксовано рекордно високий добовий приріст випадків зараження коронавірусів з листопада. Італія оголосила про посилення карантинного режиму на дні святкування католицького Великодня, тоді як деякі міста Німеччини відмовилися від зняття обмежень, які тільки недавно були ослаблені, через різке збільшення числа інфікованих.

Таким чином аналітики Goldman Sachs, Barclays, ING і Berenberg знижують свої прогнози зростання економіки єврозони, всупереч поліпшенню економічних перспектив в США і в світі в цілому, відзначає FT.

Нагадаємо, що економіка Швейцарії набирає обертів. Як заявили в місцевому Державному секретаріаті з економічних питань, вже до кінця року ВВП країни виросте на 3%. Динаміка посилиться вже в найближчі місяці – тільки розгорнуть повномасштабну вакцинацію і знімуть карантин.

Раніше повідомлялося, що українська економіка не отримує кредитів: обсяг кредитів, виданих комерційними банками корпоративного сектору і фізичним особам скоротився на 0,2%. Про це свідчать дані національного регулятора України (НБУ).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу