Індекс Dow Jonesа встановив новий рекорд

Поділитися:

Новий рекорд встановив індекс Доу-Джонса. Вперше в історії показник перевищив позначку в 35-ть тисяч пунктів, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Лідери серед компаній – Волгрін-Бутс, Шеврон і Кока-Кола. В усіх – від півтора до 2-х відсотків приросту. Між тим, активи технологічних компаній – як-от Майкрософт, Амазон чи Альфабет – дешевшають. А це тягне донизу індекси Ес-енд-Пі-500 і Насдак. Інвестори роблять ставки на тих гравців, які виграють від послаблення карантинних обмежень – зокрема, туристичні компанії та сектор розваг.

Натомість вкладати гроші в технологічні компанії, які значно подорожчали, не квапляться. Також побоюються того, що на тлі інфляції прибутки технологічних гігантів скоротяться. Натомість подорожчання сировини, проблеми в ланцюгах поставок і дефіцит напівпровідників збільшують виробничі витрати. А це відбивається як на самих клієнтах, так і на корпоративних прибутках.

Раніше ми повідомляли, що американські індекси ростуть після того, як Сенат США підтримав пакет стимулювання економіки майже на 2 трильйони доларів. 

Також ми писали, що іноземні інвестори скорочують покупку ОВДП. Згідно з даними, опублікованими фахівцями Національного банку України, обсяг ОВДП в обігу в квітні зменшився на 12,4 млрд грн (-1,2%) до 997,5 млрд грн.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу