Харківський коксохім заплатить штраф, нарахований екологами

Поділитися:

Харківський коксохім роками вбиває екологію і при цьому всіляко намагається уникнути сплати штрафів за забруднення довкілля. Та цього разу заводу все ж доведеться заплатити 3,5 млн гривень, повідомляє «Перший Діловий».

Східний апеляційний суд не задовольнив апеляцію заводу, тож, нарахований раніше екологами штраф судді залишили в силі.

На підтримку цього рішення на акцію під будівлю суду вийшли і місцеві жителі, адже роками місцева влада, контролюючі та правоохоронні органи закривають очі на протиправну діяльність заводу. Всі кримінальні провадження та приписи ігноруються. Ані мітинги, ані позови до суду, ані перекриття дороги – нічого не змогло змінити ситуацію протягом років.

Нині через шкідливі викиди заводу, які нічим не фільтруються, у Харкові слухається кілька справ у різних судах. Зокрема, цього місяця в Жовтневому суді Харкова, вже розглядалася кримінальна справа щодо самого директора заводу «Новомет». Справу ініційовано прокуратурою Харківської області.

Нагадаємо, Міністерство захисту навколишнього середовища і природних ресурсів представило Національний реєстр викидів і перенесення забруднювачів (РВПЗ).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу