Госпсуд Києва встановив незаконність націоналізації «Приватбанку»

Поділитися:

У понеділок, 1 листопада, суддя Господарського суду міста Києва задовольнила позов ТОВ «‎Реватіс»‎ до державного «‎Приватбанку»‎, Міністерства фінансів, а також Фонду гарантування вкладів фізосіб, Нацбанку та Кабінету міністрів. Зокрема, вона визнала недійсними договори купівлі-продажу акцій «‎Приватбанку». Про повідомили у прес-службі банку.

«‎Таке рішення прийнято всупереч нормам закону (№590-ІХ), в силу якого суд зобов’язаний був закрити провадження у справі. Також зазначеним законом прямо визначено заборону визнання недійсними договорів, укладених у процедурі виведення банку з ринку», — йдеться у повідомленні.

Дані Державного реєстру свідчать про те, що власниками ТОВ «‎Реватіс» є ряд офшорних компаній, а кінцевим бенефіціаром — Ігор Коломойський.

Нагадаємо, що скандальний бізнесмен Ігор Коломойський не зміг домогтися в суді визнання недійсними договорів з консультантами ПриватБанку, НБУ та Мінфіну.

Також зазначалось, що Апеляційний суд відновив справу про скасування націоналізації «Приватбанку» за позовом колишнього глави правління «ПриватБанку» Олександра Дубілета, і таким чином скасував попереднє рішення Господарського суд, який закрив справу.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу