Дубілет подав позов проти націоналізації «Приватбанку»

Поділитися:

«Антиколомойський закон» втрачає силу. Апеляційний суд відновив справу про скасування націоналізації «Приватбанку» за позовом Дубілета, і таким чином скасував попереднє рішення Господарського суд, який закрив справу. Про це повідомляє «Перший Діловий».

Як відомо, Дубілет позивався до «Приватбанку», Мінфіну та Фонду гарантування. Він вимагав визнати незаконним договір про придбання акцій банку державою за одну гривню під час його націоналізації у 2016 році. За інформацією фінустанови, це лише одна справа із понад півсотні, які ініціювали колишні акціонери фінустанови, намагаючись оскаржити процедуру націоналізації «Приватбанку» і повернути конвертовані у капітал банку гроші.

Тим часом у «Приватбанку» занепокоїлися таким рішенням суду, оскільки вважають, що служителі Феміди грубо порушили норми так званого «антиколомойського закону», який фактично мав унеможливити повернення націоналізованих банків та обмежити розмір можливих компенсацій колишнім власникам банків.

Нагадаємо, колишній глава правління «ПриватБанку» Олександр Дубілет потрапив за ґрати в Ізраїлі.

Також зазначалось, що наприкінці липня Апеляційна палата ВАКС задовольнила скаргу адвокатів підозрюваного і скасувала рішення про заочний арешт Дубілета.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу