G20 не хоче «заморозити» борги України

Поділитися:

Країни Великої двадцятки не вважають Україну однією з бідних країн. Так, Світовий банк до середини 2021 заморозить борги ряду держав, але Україна не потрапила в список щасливчиків.

“Ініціатива про призупинення обслуговування боргів перед офіційними кредиторами до середини 2021 особливо уразливими країнами стосується країн з низьким доходом за класифікацією Світового банку, до яких Україна не відноситься”, – заявили в Мінфіні.

Відомо, що Україна буде виконувати свої боргові зобов’язання і дотримуватися середньострокову стратегію управління боргом при використанні диверсифікованих джерел залучення коштів.

Спеціаліст Міністерства фінансів стверджують, що пандемія коронавірусу спровокувала в Україні масштабну економічну кризу з безпрецедентними цифрами фінансових втрат.

“У цьому році пік виплат за зовнішніми платежами України вже успішно пройшла. Завдяки підтримці наших міжнародних партнерів і розвитку внутрішнього ринку запозичень Україна впевнено проходить роки пікової боргового навантаження”, – йдеться в повідомленні відомства.

Нагадаємо, що один із законопроектів, який не так давно подав на розгляд у ВРУ нардеп Петруняк, пропонує підвищення акцизу на сигарети. Однак, як зазначили в ВООЗ і у Світовому банку, такий закон може в майбутньому завдати шкоди українській економіці.

Раніше повідомлялося, що в Міністерстві фінансів України відмовилися від застосовуваної раніше тактики стримування зростання ставок по ОВДП. Тим самим були задоволені заявки, подані на аукціоні 24 листопада поточного року. Продаж облігацій внутрішньої позики дозволила залучити в бюджет 16,8 млрд гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу