Фонд соцстраху зайнявся лікарняними і почав повернення грошей

Поділитися:

Вже шість місяців тривають перевірки — фахівці ФССУ (Фонду соціального страхування України) перевірили майже 470 тисяч лікарняних. Головне питання — обгрунтованість видачі, а також подовження листків тимчасової непрацездатності.

У пресслужбі ФССУ повідомили, що станом на зараз до бюджету після перевірок змогли повернути більш як 980 тис. грн. Ця цифра перевищує торішню на 127,4 тис. грн., а це означає, що стало більше лікарняних, отриманих громадянами без підстав. Також у фонді зазначили, що в ході перевірок запобігли незаконним виплатам на суму, що перевищує 1,5 млн гривень.

Перевірки проводилися у двох форматах — планові та позапланові. Серед суб’єктів перевірки були й установи охорони здоров’я. Всього 1% лікарняних листів, як визначили в результаті аналізу, був виданий з порушеннями інструкцій — зокрема, порушувався порядок видачі. Також зустрічалися інші порушення. В результаті  перевірки 84 лікарів залучили до дисциплінарної відповідальності.

Головна мета такого аудиту ФССУ — це забезпечення цільового використання виділених коштів. Також у фонді підкреслили, що всі перевірки цілком законні, проводяться тільки при наявності підстав.

Раніше повідомлялося про введення е-лікарняних в Україні. Це один зі способів побороти корупцію та нецільове використання коштів у сфері.

Також ми писали про те, що за перші пів року 2020-го соцдопомогу отримали вже 1,4 млн українців.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу