Фонд держмайна почне проводити приватизацію вже влітку

Поділитися:

Перші аукціони великої приватизації відбудуться уже влітку цього року. Про це повідомили у Фонді держмайна, передають журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Кажуть, що спочатку продадуть “Об’єднану гірничо-хімічну компанію, київський завод “Більшовик”, та “Президент Готель”. А потім – і всі інші об’єкти.

Напередодні Верховна рада ухвалила закон, який дозволяє продавати великі держпідприємства вартістю у понад 250 мільйонів. Водночас парламент затвердив список і тих об’єктів, які продажу не підлягають.

Це товариства, в яких частка статутного капіталу не менша, ніж 50 відсотків – плюс одна акція. Загалом у переліку – 650 компаній, які мають залишитися у держвласності.

Нагадаємо, що законопроект спрямований на забезпечення проведення ряду підготовчих, організаційних заходів і заходів, що передують проведенню безпосереднього продажу об’єктів великої приватизації на аукціонах, і проведення аукціонів з продажу об’єктів великої приватизації.

Слід зазначити, що в держбюджеті на поточний рік передбачено 12 млрд грн надходжень від приватизації. З них 9 млрд грн – від великої приватизації, і 3 млрд грн – від малої.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу