Фінкоманія “Фінтакт” скупила активи кількох банків

Поділитися:

269 мільйонів гривень витратила фінансова компанія Фінтакт – аби купити активи боржників: банку “Фінанси і кредит” та “Дельта Банку”, повідомляють журналісти телеканалу “Перший Діловий“.

Разом із ними до компанії перейшли і застави. Це Кременчуцький автомобільний і Полтавський автоагрегатний заводи. Торги пройшли за голландською моделлю аукціону – шляхом пониження ціни. Стартова ціна лоту була 332 мільйони гривень. За інформацією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб – всього в пул активів увійшли 9 кредитів юридичних осіб, частина з яких – у заставі Нацбанку. Їхня заборгованість 10 з половиною мільярдів. А термін прострочення – більше 5 років.

Крім того, за деякими кредитами відкриті кримінальні справи і відсутні документи.

Нагадаємо, неплатоспроможний “Банк  “Фінанси та Кредит” належить бізнесмену Костянтину Жеваго. У фінустанови забрали ліцензію у 2015 році.

Раніше повідомлялося, що майже 292 мільйонів гривень сплатить Фонд гарантування вкладів – гірничо-збагачувальний комбінат Костянтина Жеваго за борги збанкрутілого банку “Фінанси і кредит”.

Також ми писали, що НБУ відсудив столичну нерухомість у Київського суднобудівного-судноремонтного заводу, який пов’язують з Костянтином Жеваго.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу