Фермери будуть платити додатково до бюджету

Поділитися:

За інформацією Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру, близько 7 мільйонів українців є власниками земельних паїв площею до чотирьох гектарів. При цьому 4,7 мільйона громадян обробляють свої наділи самостійно, а решта – здають паї в оренду великим агрофірмам.

У Комітеті підприємців агропромислового комплексу при Торгово-промисловій палаті України заявляють, що після 2014 року тенденція до розірвання договорів оренди прискорилася. З тих пір на селі зростає підприємницький дух, дрібний бізнес непогано розвивається. Це створило проблеми для великих компаній.

Відродження мікрофермерства може зупинити новий законопроект № 3131 щодо детінізації виробництва сільськогосподарської продукції. Основним нововведенням законопроекту є впровадження мінімальної податкової сплати з кожного гектара землі сільгосппризначення.

Нагадаємо, що днями парламент розглядатиме проект закону, покликаний вивести «з тіні» сільгоспвиробництво (№3131 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо детінізації виробництва сільськогосподарської продукції»). Закон викликав неоднозначну реакцію в суспільстві – деякі фермери назвали його таким, який допоможе великим агровиробникам «віджати» землю у власників паїв і навіть не дозволити їм скористатися пільговим відкриттям земельного ринку. Інші стверджують, що даний законопроект призведе до детінізації вітчизняної аграрної галузі шляхом вирівнювання податкового навантаження.

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз схвалив надання Україні 26 мільйонів євро для проведення земельної реформи. Про це на прес-конференції розповів голова українського уряду Олексій Гончарук. Згідно з його словами, європейські партнери України в рамках цієї угоди погодилися надати нам 26 мільйонів євро на ці цілі. Дякуємо вам за цю секторальну підтримку.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу