Фермери бояться відкриття ринку землі

Поділитися:

В Асоціації фермерів України вважають, що українські фермери не готові і не зможуть купувати землю після відкриття ринку з 1 липня.

«На сьогоднішній день серед сімейних фермерських господарств, яких налічується 32 тис. – кредитується в банках тільки 8% під оборотні кошти. Кредити не можуть бути апріорі більше через те, що в бюджеті навіть не закладені кошти на компенсацію за цільові кредити. Друге – гарантійний фонд ще в процесі, неможливо його створити, тому без гарантії не може взяти кредит домінуюча частина фермерських господарств. У цій ситуації сьогодні фермери більше 90% називають навіть викуп власних земель, які мають більш ніж 20 років в постійному користуванні, не представляється можливим», – пояснили свою позицію в Асоціації.

Відкриття ринку землі мало б стати успішним проектом, але через пандемію, військовий конфлікт і тотальну бідність може стати трагедією для всієї української нації, вважають фермери.

Вони масово скаржаться, що не зможуть викупити землю або конкурувати за неї після відкриття ринку землі. Кожен, у кого є гроші, зможе придбати землю, чим автоматично виключає з цього переліку українських середніх і малих фермерів, яким земля буде не по кишені.

Нагадаємо,  КСУ переніс засідання щодо ринку землі на невизначений термін.

Також раніше повідомлялося, що в Мінекономіки вважають, що вільний ринок землі позитивно вплине на садівників.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу