«Енергоатом» виступив проти постачальника останньої надії

Поділитися:

У Кабміні розробили, а після цього опублікували фінальну версію постанови про так зване ПСО — Положенні про покладання спеціальних обов’язків. Однак в НАЕК «Енергоатом» його визнали дискримінаційним.

Йдеться про постанову, яка називається «Про внесення змін до Положення про покладання спеціальних обов’язків учасників ринку електричної енергії для забезпечення суспільних інтересів в процесі функціонування ринку електроенергії».

У документі запропоновано перехідну модель спецзобов’язань, за допомогою якої була створена формула ціноутворення електроенергії для двох компаній — НАЕК «Енергоатом» та ПрАТ «Укргідроенерго». Формула повинна була призвести до зміцнення фінансового становища обох компаній, проте в першій компанії в документі побачили пункт, який зводить нанівець конкурентоспроможність компанії на ринку двосторонніх переговорів. Він стосується встановлення ціна на рівні, який буде не нижче подвійної собівартості.

За розрахунками, які були зроблені заздалегідь за цією формулою, вартість однієї кіловат-години повинна була б скласти 1,38 — 1,4 гривні. За словами Германа Галущенко, віцепрезидента компанії «Енергоатом», ця вартість перевищує актуальну ринкову.

Заяву про неприйнятність цієї формули написали, додали на сайт, а пізніше видалили.

Раніше повідомлялося про те, що «Енергоатом» не судитиметься з Міністерством енергетики. На кінець липня поточного року у компанії було майже 3 млн збитку.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу