Експерти розповіли про ціну на газ

Поділитися:

Експерти прогнозують високий рівень цін на газ на європейському ринку протягом усього опалювального сезону. І лише з квітня 2022 року вартість природного газу може дещо знизитися.

Переважно на ціни на газ впливатиме погода, особливо це стосується найхолодніших місяців, січня та лютого. За словами фахівців, якщо ж зима буде відносно теплою, то й залишки у газових сховищах залишатимуться вищими. Важливо не забувати і геополітичні фактори, зокрема, чи відбудеться запуск «Північного потоку-2».

Експерти зазначають, що у цьому випадку питання не з тим, що Росія не може постачати свій газ до Європи, а з позицією держави не нарощувати транспортування палива через територію України.

В результаті, як вважають багато фахівців, напруга на газовому ринку все ж таки спаде, проте не слід на це розраховувати до кінця опалювального сезону.

Щодо ф’ючерсів, фахівці сходяться на думці, що до березня 2022 року ціни будуть перебувати в межах 1100 доларів за тисячу кубометрів. Потім очікується від 550 до 650 доларів за тисячу.

Нагадаємо, у “Нафтогазі” визнали, що не зможуть довго утримувати низькі ціни на газ для населення України.

Також ми повідомляли, що останнім часом ціни на газ у Європі почали знижуватися.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу