Експерти про команду Порошенко: “вони накрали собі, а тепер повчають нинішній уряд, як жити”

Поділитися:

Генеральний прокурор Ірина Венедиктова закликала не політизувати кримінальні виробництва, в яких фігурує п’ятий президент України Петро Порошенко, і підкреслила, що три справи були закриті на минулому тижні.

Минулого тижня через відсутність складу злочину були закриті три кримінальні виробництва, відкриті за заявами про неправомірні, на думку заявника, діях вказаної особи при призначенні членів Вищої ради правосуддя, про неправомірні дії щодо суддів Окружного адміністративного суду м.Києва та законності призначення прем’єр-міністра України “, – повідомляє прес-служба Офісу генпрокурора.

Діяльність попередньої влади оцінювали експерти: Олександр Охріменко, президент Українського аналітичного центру та Валентин Гайдай, політичний експерт.

За словами Гайдая, три справи, закриті Венедиктової, юрідідіческі не правомірні і смішні. Чому не взялися за більші злочини екс-президента, як в економічному, так і в політичному полі?

Щодо закритих справ, можливо не варто їх і відкривати? Якби слідчі провели розслідування за тими доказам, які надав на своєму сайті Андрій Портнов, вони могли б підтвердитися, а могли б і не підтвердитися. Якби всі факти економічних злочинів Порошенко довели до суду і прийняли рішення про конфіскацію майна і крадених коштів, то це був би успіх нашої юридичної системи. Але у нинішнього Генерального прокурора просто немає на це бажання “- заявив Охріменко.

В команду адвокатів Порошенко додався старший юрист Європейського суду з прав людини, визнаний експерт в області європейського права Грегорі Туан Ді Дьйодоне. Він заявив, що його стурбував неспокійний політичний контекст, який існує в Україні з травня 2019 року, відсутність незалежної від нинішнього вищого керівництва Генеральної прокуратури, дефіцит справедливості в поспішному здійсненні провадження проти пана Порошенко.

Якщо ми згадаємо, як свого часу Луценко ставили на пост Генпрокурора, там же змінювалося все законодавство, адже у людини просто не було профільної освіти. В той момент це було не просто кумівство, а банальне лобіювання свою людину. При будь-якій владі таке було , це природний фактор. Але якщо робити таке, то навіщо говорити про нинішню владу? Такі заяви адвокатів Порошенко я вважаю популістськими “, – пояснив Гайдай.

За словами Охріменка, Порошенко говорить про те, що він захищав Україну. Але від кого? Фактично він, Гонтарева і інша команда розкрадали гроші. Порошенко – надержавну закупівлі, а Гонтарєва – на курсі гривні, який вона обвалила ще в 2014, пояснюючи це тим, що витрати на війну могли погасити тільки включені верстати, які друкують гроші. Так завжди було: вони накрали собі, а тепер виправдовуються і повчають нинішній уряд, як жити.

Нагадаємо, що п’ятого президента України Петра Порошенка в терміново порядку 26 травня 2020 року викликають в управління Державного бюро розслідувань на допит.

Раніше повідомлялося, що а 5 років президентства Петра Порошенка через Національний банк України і депозитні сертифікати з державного бюджету і золотовалютних резервів було викачано 15 мільярдів доларів. Принаймні таку заяву зробила глава фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко.

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу