Економісти припускають зміцнення гривні

Поділитися:

Вже у першому кварталі 2021 року українська гривня має шанси зміцнитися стосовно американського долара до позначки у 26-26,5 гривень за один долар США. Таке припущення висловили аналітики американського економічного дослідницького центру BofA Global Research.

На думку аналітиків зі Сполучених Штатів Америки, це станеться, якщо в ОВДП (облігації внутрішньої державної позики) повернуться нерезиденти. За словами аналітиків, нерезиденти можуть відновити свій портфель ОВДП до докризових 5 млрд доларів з нинішніх 2,6 мільярда. А за відсутності нових негативних тенденцій такий приплив капіталу може стати ключовою підтримкою для гривні у 2021 році.

У звіті міжнародних аналітиків вказано, що ключовими драйверами для припливу інвестицій нерезидентів є прогрес у програмі МВФ, а також загальний оптимізм ринку останнім часом.

Нагадаємо, українська національна валюта може зміцнитися найближчим часом. Тут, за словами експертів, є відразу кілька важливих моментів — і знецінення долара США, і отримання Україною кредитів від міжнародних партнерів. Також важливо, що в країні відбувається збільшення пропозиції долара — це багато в чому сприяє стабілізації гривні.

Також раніше повідомлялося, що у новому Держбюджеті пенсійні витрати зменшені на 8,5 млрд гривень

 

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу