Два енергоблоки АЕС стали на аварійний ремонт

Поділитися:

25 січня одразу два енергоблоки стали на аварійний ремонт – Хмельницької та Запорізької атомних електростанцій. Про це повідомляють їхні пресслужби.

Так, на Хмельницькій АЕС відбулося відключення енергоблоку №1. Причина – спрацювання диференційного захисту блочного трансформатора з подальшою роботою захисту реакторної установки. Як зазначили у пресслужб, порушень меж та умов безпечної експлуатації блоку не відбулося, радіаційні зміни, наслідки для безпеки, персоналу, навколишнього природного середовища відсутні. Попередня оцінка цієї події за шкалою INES – рівень нуль, тобто подія є несуттєвою для безпеки.

На Запорізькій АЕС була подана заявка на відключення від енергосистеми блоку №4 для усунення газової нещільності системи охолодження турбогенератора. Роботи триватимуть до 7-ї ранку 27 січня, після чого блок підключать до енергосистеми.

Загалом у роботі перебувають 12 із 15 енергоблоків АЕС

Також ми повідомляли, скільки АЕС планують побудувати в Україні. За словами міністра енергетики, 2022 рік в Україні стане «роком розвитку атомної генерації».

Нагадаємо, за минулий рік АЕС наростили вироблення електроенергії.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу