Дружківський машзавод визнали банкрутом

Поділитися:

Господарський суд Донецької області визнав банкрутом і відкрив процедуру ліквідації Дружківського машинобудівного заводу. Про це йдеться у рішенні суду. Відтак, суд визнав вимоги кредиторів до ГМ-ДМЗ на суму понад 220 млн грн. Крім того суд признав «‎Промінвестбанку»‎ до підприємства на 139 млн грн.

Відзначимо, що ПАТ «Дружківський машинобудівний завод» — виробник гірничошахтного обладнання, пов’язаний з Corum Group (раніше холдинг називався «Гірничі машини»), підрозділом корпорації СКМ, що спеціалізується на виробництві та сервісі обладнання в області видобутку, переробки і транспортування корисних копалин, а також проектуванні і будівництві шахт та інших інфраструктурних об’єктів.

У Corum Group уточнили, що «Гірничі машини-Дружківський машинобудівний завод» — це окрема юридична особа. Крім того там відзначили, що збанкрутіла компанія останні кілька років не вела активної господарської діяльності.

У ДТЕК підтвердили, що банкрутство не стосується ТОВ «Корум Дружківський машинобудівний завод».

«Корум Дружківський машинобудівний завод не банкрут. На даний момент ТОВ «Корум Дружківський машинобудівний завод» працює на повну потужність, забезпечує робочими місцями близько 2000 співробітників, платить податки в бюджет», — уточнили в ДТЕК.

У держреєстрі юросіб кінцевим бенефіціаром обидвох підприємств вказано Ріната Ахметова.

Нагадаємо, Господарський суд Луганської області визнав банкрутом ПАТ «‎Алчевський коксохімічний завод»‎ та відкрив ліквідаційну процедуру.

Також ми писали, що 14 вересня в Господарському суді Донецької області було відкрито справу про банкрутство ПрАТ «Єнакіївський коксохімпром». Ініціатор справи — ТОВ «Транс-Ленд». Кредиторські вимоги були виставлені в сумі близько 40 мільйонів гривень, їх визнав суд.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу