Дорожники активно проводять тендери

Поділитися:

Дорожники активно проводять тендери. Зокрема, за минулий тиждень було укладено тендерів на 16,5 млрд гривень, повідомляє «Перший Діловий».

Загалом, укладено понад 71 тисячу закупівель. На десять найбільших договорів припало 5 млрд 790 млн гривень. При цьому, шляховики протендерили 40% усіх підрядів по країні. Загальна сума закупівель сягнула — 6 млрд 610 млн гривень. Левову частку грошей, а саме понад 5 млрд 800 млн склали тендери «Укравтодору», решту — місцевих органів влади. До цього, з травня, частка дорожніх підрядів у тендерах країни коливалася від 27 до 66%.

За оцінками експертів, «Велике будівництво» не призвело до значного зростання кількості працівників, задіяних у сфері дорожньої інфраструктури.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України виявив причетність трьох компаній до спотворення результатів торгів за процедурою закупівлі. Зокрема, за  тендером на «‎Експлуатаційне утримання та поточний ремонт автомобільних доріг загального користування державного значення у Вінницькій області (додатково)»‎.

Також ми повідомляли, що Prozorro посилює контроль за витратами бюджетних коштів. Зокрема, тепер необхідно буде вказувати ціни за одиницю придбаного товару

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу