В Україні відзначилося зростання цін на яловичину, крупи та фрукти. Ринкова вартість на ці продукти харчування в рази зросла за період останнього травневого тижня, повідомляє Національний банк України.
В цілому, підвищення цін простежується щодо тих продуктів харчування, на які поширився державний моніторинг цін.
“Протягом останнього тижня ціни на продукти харчування трохи підвищилися. Зокрема, дорожчали фрукти під впливом скорочення пропозиції, а також яловичина і деякі крупи“, – йдеться в звіті НБУ.
Також вказується, що протягом тижня підвищення цін на цю категорію товарів не перевищувало поріг в 3% націнки. Більш того, ряд окремої продукції навіть знизився в ціннику.
Як повідомлялося раніше, державне регулювання цін на продукти харчування показує позитивні результати. Ціни змінилися незначно і різнопланово.
З початку 2020 року основна група продуктів значно подорожчала. Як відзначили в Державній службі статистики, за рік цибулю подорожчав на 105,1 відсотка, гречка майже на 28 відсотків, а яблука на 18 відсотків. При цьому, за цей же період такі продукти як яйця, куряче філе і тушки опустилися в ціні, в середньому від 12 до 25 відсотків.