Дорожчають яловичина, крупи та фрукти

Поділитися:

В Україні відзначилося зростання цін на яловичину, крупи та фрукти. Ринкова вартість на ці продукти харчування в рази зросла за період останнього травневого тижня, повідомляє Національний банк України.

В цілому, підвищення цін простежується щодо тих продуктів харчування, на які поширився державний моніторинг цін.

“Протягом останнього тижня ціни на продукти харчування трохи підвищилися. Зокрема, дорожчали фрукти під впливом скорочення пропозиції, а також яловичина і деякі крупи“, – йдеться в звіті НБУ.

Також вказується, що протягом тижня підвищення цін на цю категорію товарів не перевищувало поріг в 3% націнки. Більш того, ряд окремої продукції навіть знизився в ціннику.

Як повідомлялося раніше, державне регулювання цін на продукти харчування показує позитивні результати. Ціни змінилися незначно і різнопланово.

З початку 2020 року основна група продуктів значно подорожчала. Як відзначили в Державній службі статистики, за рік цибулю подорожчав на 105,1 відсотка, гречка майже на 28 відсотків, а яблука на 18 відсотків. При цьому, за цей же період такі продукти як яйця, куряче філе і тушки опустилися в ціні, в середньому від 12 до 25 відсотків.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу