«Донбасенерго» не відсудив у ДТЕК 2 млрд гривень

Поділитися:

«Донбасенерго» не зміг відсудити у ДТЕК «Донецькі електромережі» 2 мільярди 220 мільйонів гривень. Таке рішення ухвалив Господарський суд Донецької області, повідомляє «Перший Діловий».

За даними слідства, з травня 2015 року до лютого 2017 – «Донецькі електромережі» отримали електроенергію на 2 мільярди 330 мильйонів гривень, однак сплатили за неї лише 107 мільйонів. Решту 2 мільярди – відмовилися повертати.

Однак суд також відмовився задовольнити позов «Донбасенерго». Адже послався на судову експертизу, яка встановила, що «ДТЕК Високовольтні мережі» отримали на свої рахунки від споживачів ОРДЛО низьку суму надходжень – лише 363 мільйони гривень. А тому вирішив, що відповідач, не мав об’єктивної можливості провести повну оплату за використану електричну енергію.

При цьому суд підкреслив, що не може встановити точний обсяг проданої позивачем електроенергії.

Нагадаємо, 60,86% акцій «Донбасенерго» належить ПрАТ «Енергоінвест Холдинг», інші 25% – державі.

Раніше ми писали про те, що «Донбасенерго» планує здійснити процедуру санації до того, як відкриється провадження у справі про банкрутство.

Також ми повідомляли про звільнення міністра енергетики, який курирує вугільний сектор. До цього рішення прийшов Кабмін.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу