«Донбасенерго» проведе санацію

Поділитися:

ПАТ «Донбасенерго» здійснить процедуру санації до відкриття провадження у справі про банкрутство. Таке рішення підтримала більшість акціонерів компанії на позачергових загальних зборах минулого тижня.

Акціонери також вирішили обрати ПрАТ «КПМГ Аудит» для обов’язкового аудиту фінансової звітності підприємства за цей рік.

На початку серпня поточного року енергогенеруюча компанія «Донбасенерго» втратила «дефолтний» статус перед НЕК «Укренерго», який тривав кілька тижнів.

Як пояснило підприємство те, що не може виконувати фінансові зобов’язання перед компанією «Укренерго» – до цього призвів лавинний обвал цін на електроенергію разом із систематичними маніпуляціями на енергоринку і недосконалість регуляторних норм, в яких працює вітчизняна генерація.

Обсяг чистого збитку «Донбасенерго» у першому півріччі поточного року по відношенню до минулорічного показника за цей період збільшився у 9,6 раза – до понад 226 млн гривень, а обсяг чистого доходу знизився у 2,7 раза – до 1,14 млрд гривень. Зниження доходу цьогоріч головно пов’язане з тривалими аварійними ремонтами 7-го блоку Слов’янської ТЕС.

Раніше Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг повідомила, що перегляд тарифів на розподіл газу найближчим часом не планується.

Також ми писали, що депутати закликають не підвищувати тарифи споживачам на Бурштинському енергоострові.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу