До Одеси прибули американські катери для України

Поділитися:

У вівторок, 23 листопада, до Одеси на борту судна Ocean Grand прибули із США два патрульні катери типу «Island». Про це повідомили у прес-службі ВМС ЗС України.

«Сьогодні, 23 листопада, на борту судна Ocean Grand із міста Балтімор, штат Меріленд, США в Україну прибули два катери типу Island, які отримали назви «Фастів» та «Суми». Патрульні катери українських ВМС на борту вантажного судна подолали тисячі миль та увійшли до територіальних вод України», — йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією, катери було доставлено до Одеського морського торговельного порту. Там вони пройдуть митний контроль, після чого будуть відбуксовані до місць базування для експлуатації.

У ВМС зазначили, що катери забезпечуватимуть охорону морського кордону у Чорному та Азовському морях.

Раніше ми повідомляли, що у понеділок, 22 листопада, НАЕК «Енергоатом» та американська компанія Westinghouse мають намір підписати двосторонні угоди стосовно будівництва на Хмельницькій АЕС двох нових енергоблоків за технологією АР1000.

Також ми писали про те, що у суботу, 20 листопада, для потреб «Центренерго» в порт «Південний» причалило судно класу «Панамакс» з імпортним вугіллям.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу