США допоможуть Україні з будівництвом нових енергоблоків

Поділитися:

У понеділок, 22 листопада, НАЕК «Енергоатом» та американська компанія Westinghouse мають намір підписати двосторонні угоди стосовно будівництва на Хмельницькій АЕС двох нових енергоблоків за технологією АР1000. Про це повідомили в компанії.

«Протягом останніх місяців «Енергоатом» провів десятки раундів переговорів з американською стороною. За їх результатами підготовлено проекти перших двосторонніх угод щодо реалізації проекту будівництва на ХАЕС двох нових енергоблоків за технологією АР1000. Вони будуть підписані 22 листопада», — йдеться у повідомленні НАЕК.

Угодою передбачається будівництво в Україні до 2040 року 14 нових енергоблоків. Підписання домовленостей заплановано в Києві під час міжнародної конференції «Атомні можливості для розвитку країни».

Нагадаємо, в українській енергосистемі працює тільки три із 23-х блоків державних теплоелектростанцій «Центренерго». Зазначається, що ще пів блоку дає Слов’янська ТЕС «Донбасенерго». А причиною є дефіцит палива.

Після зупинки імпорту електроенергії з Білорусі дефіцит у системі покриває НАЕК «Енергоатом», яка днями запустила чотирнадцятий атомний блок та ДТЕК.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу