До кінця року держустанови і бізнес повинні вибрати постачальника газу

Поділитися:

До кінця 2020 року державні установи, а також представники малого та середнього бізнесу повинні остаточно вибрати для себе постачальника газу. Про це повідомляє Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Вказується, що у зворотному випадку такі компанії будуть автоматично отримувати послуги газу від так званого останнього постачальника надії НАК “Нафтогаз” України.

Однак в такому випадку компанія стане офіційним посередником лише за умови терміну в не більше 90 днів з дати припинення попереднього договору.

Так, до 31 грудня 2020 року установи все ще можуть користуватися “універсальними послугами” по газу, проте після, їм потрібно буде визначитися зі своїм газовим оператором.

Нагадаємо, що в Україні з 1 січня 2021 року можуть довільно відключати подачу газу в разі відсутності наявності спеціальних лічильників в будинках українців.

Така норма прописана в законі «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», який був затверджений в далекому 2017 році та набуває своєї законодавчої влади в вище зазначений період.

Читайте також
22 Травня 2024 року - 10:41
У Комітеті з питань економічного розвитку під керівництвом Голови Комітету...
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила