Держпродспоживслужба закрила понад 40 виробників масла

Поділитися:

Державна служба з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за результатом моніторингу з початку поточного року тимчасово припинила діяльність 43-х виробників вершкового масла. На виробників оформили 156 приписів щодо безпечності харчових продуктів на підприємствах. На 21 посадовця винесли постанови про порушення.

Зазначається, що загалом фахівці здійнили перевірок на предмет виявлення фальсифікації традиційних молочних продуктів 9,8 тисяч суб’єктів господарювання та близько 2 тисяч перевірок закладів торгівлі і громадського харчування. Із 871 зразка молочної продукції у 45-ти випадках знайшли жири немолочного походження. Спеціалісти знайшли 198 порушень, які пов’язані з обігом фальсифікованого вершкового масла. Також припинили обіг 556 кілограмів продукту і вилучили майже 2,5 тонни масла.

«Солодковершкове масло є продуктом, який чи не найчастіше підробляється недобросовісними виробниками», — розповіли у Держпродспоживслужбі.

Нагадаємо, що раніше в Україні зафіксували небувалу кількість фальсифікату продуктів харчування.

Раніше повідомлялося, що Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів відзвітувала про результати перевірок харчових продуктів на предмет фальсифікації, проведених в січні-березні.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу