Держгеокадастру не вистачає коштів на оцифрування земельного фонду

Поділитися:

Проведення оцифрування земельного фонду, а також оцінка земель архівів – дуже дорогі заняття. За попередніми підрахунками, ці заходи оцінюються у 200,5 млн грн (оцифрування однієї одиниці документа становить приблизно 25 гривень). 2022 року для Держгеокадастру таку суму державний бюджет не може виділити.

Внаслідок цих фінансових труднощів, територіальні громади можуть самостійно займатися оцифруванням матеріалів фонду землеустрою, якщо вони мають вільні гроші у бюджеті. В результаті вони зможуть залишати собі копії цих архівів та використовувати їх у власних потребах та для більш якісного надання адміністративних послуг населенню.

Оскільки чинне законодавство України передбачає переведення земельної документації у цифровий формат, то вищевикладене рішення видається ідеальним через проблеми з бюджетом.

Нагадуємо, що, на відміну від кадастрових, муніципальні бюджети отримали понад 18 млрд гривень. Найбільше фінансування йшло з боку державних банків України, як свідчать дані Міністерства фінансів.

Також, Міністерство фінансів України розпочало підготовку Бюджетної декларації на 2023 — 2025 роки. Це дозволить державі точніше сформувати свою бюджетну політику на вищезазначені роки та перспективніше розподілити фінансування.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу