Державний спиртзавод у Львівській області продали за рекордну суму

Поділитися:

Фонд державного майна України (ФДМУ) продав Вузлівське місце провадження діяльості (МПД) та зберігання спирту за 333,3 млн гривень. Про це повідомили у ФДМУ.

«‎Нещодавно завершився онлайн-аукціон з приватизації майна Вузлівського МПД та зберігання спирту. За об’єкт приватизації на торгах змагалися 8 компаній, а стартова ціна зросла у 15,8 раза — з 21 млн грн до 333,3 млн грн»‎, — йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією, новий власник отримає нерухомість підприємства, зокрема вуглекислотний і ферментний цехи, будівлю головного корпусу, спиртопідвал, депо, та електропідстанцію, а також усе необхідне обладнання для виготовлення і зберігання спирту.

Переможець аукціону тепер повинен підписати протокол про результати аукціону, укласти договір купівлі-продажу і провести розрахунок. У разі, якщо він відмовиться від об’єкту, то втратить можливість повернути гарантійний внесок, а право придбати Вузлівське МПД отримає другий учасник, який запропонував 150 млн грн.

Нагадаємо, український уряд розширив список об’єктів великої приватизації державної власності, внісши в нього відповідні зміни. Про це свідчить урядове розпорядження від 2.12.2021 р.

Також ми писали про те, що до державного бюджету України надійшло понад 1,429 млрд грн від приватизації АТ «Перший київський машинобудівний завод» (колишнього заводу Більшовик).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу