Держава продала Мишковицький спиртзавод

Поділитися:

У Фонді державного майна повідомляють про продаж Мишковицького спиртового заводу за 23 мільйони гривень. Це вдалося зробити з другої спроби за рік.

Як зазначається, у торгах брали участь 4 учасники, а переміг підприємець із Вінницької області. Торги стратували із ціни у понад 7 мільйонів гривень. У покупця є 3 дні на підтвердження згоди про результатами аукціону. Потім доведеться почекати 10 днів, щоб не було судових позовів.

Завод продавали вдруге, оскільки попередній переможець так і не заплатив 181 мільйон гривень. Кошти підуть у держбюджет.

Водночас, оцінювачі розповіли, що 7 мільйонів – не є ринковою ціною, її виставили відповідно до Закону “Про приватизацію” із залишкової балансової вартості. Ринкова вартість має визначатися незалежним оцінювачем. І стартова вартість таких заводів могла б коливатися у районі 50– 80 мільйонів.

На Мишковицькому спиртзаводі виготовляли спирт та концентрований яблучний сік для експорту, та з 2013 року він не працює.

Нагадаємо, що Фонд державного майна під час чергового аукціону з приватизації спиртзаводів виручив 101 мільйон гривень. За інформацією Фонду, цього разу було продано «Караванський спиртовий завод» держпідприємства «Укрспирт».

Також ми писали, що Фонд держмайна від продажу спиртзаводів отримав 500 мільйонів гривень. Такі результати аукціонів за перший квартал. Загалом, п’ятірка найрезультативнішних аукціонів першого кварталу виглядає так: Мишковицький спиртзавод – 181 мільйон гривень; Луцький завод та Дубов’язівський завод по 108 мільйонів кожен, Вишняківський за 101 мільйон та адміністративна будівля у Києві – 90 мільйонів гривень.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу