Держава хоче реанімувати завод «Маяк»

Поділитися:

У керівництві «Укроборонпрому» розповіли про зустріч з представниками заводу «Маяк», де обговорювалися плани з реанімації роботи підприємства.

“В умовах повного арешту поточних і спеціальних рахунків, “Маяк” знаходить резерви для випуску продукції за укладеними контрактами. І все ж, залишаються мільйони гривень боргів, в тому числі по заробітній платі. І ще безліч питань, вирішення яких вимагає комплексного підходу. З командою ГК “Укроборонпром” і керівництвом заводу ми провели зустріч, спланувавши подальші дії по реанімації роботи підприємства “, – зазначив директор” Укроборонпром “на своїй сторінці в Facebook.

Відомо, що в результаті переговорів було визначено провести реформу концерну, після чого «Маяк» повинен увійти в один з оборонних холдингів.

“І наша спільна мета – посилити його потужності і зберегти колектив. Протягом тривалого часу завод штучно заганяли в борги. У результаті майно опинилося під арештом в рамках кримінального та виконавчих проваджень, а концерн і завод втратили можливість повноцінно ним розпоряджатися”, – розповідає керівництво “Укроборонпрому”.

Слід зазначити, що в 2020 році концерн стабілізував роботу заводу: активно відновлюється виробництво для виконання контрактів, в тому числі в рамках ДОУ, повертаються у власність активи підприємства, погашено понад 8 млн боргу із зарплати.

Нагадаємо, що Державний концерн «Укроборонпром» планує здавати своє майно в оренду. Йдеться про тендери на майданчику «Прозорро», який є електронним. Завдяки цьому всі процедури будуть проведені максимально прозоро і чітко. Такі дані оприлюднені в меморандумі, який підписали обидві сторони.

Раніше повідомлялося, що майбутні зміни функціонування підприємства тільки посилять його ефективність. Про це заявив керівник «Укроборонпрому», Юрій Гусєв. Чиновник зазначив, що мова не йде про ліквідацію підприємства.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу