Депутати закликають не підвищувати тарифи споживачам на Бурштинському енергоострові

Поділитися:

Не підвищувати граничні ціни електроенергії в торговельній зоні Бурштинського енергоострова закликають депутати з західних областей, інформує телеканал «Перший Діловий».

Кажуть: споживачі частини Івано-Франківщини та Львівщини, а також Закарпатської області які обслуговуються з зони Бурштинського енергоострова – перебувають в дискримінаційних умовах. Адже до серпня поточного року ціни на електроенергію там були набагато вищими, ніж в Об’єднаній енергосистемі України. Як-от, середня вартість на ринку на добу вперед на Бурштинському острові була вищою, ніж в ОЕС на 14,6% – і становила 1482,8 грн/МВт-год. В березні цього року вона ще більша – на 22,5%, а в травні – на всі 70,5%. За даними Єврокомісії, в 2020 році ціни на ринку на добу наперед в БУОС були найвищими в Європі.

Примітно, що Бурштинський енергоострів у 2002 році був відключений від енергосистеми України. Адже його тестують як пілотний проэкт для інтеграції з об’єднаною європейською енергосистемою. На цій території також розташовані електричні мережі Бурштинської ТЕС, яка входить в «ДТЕК Західенерго» і виробляє близько 90% електроенергії в усій зоні. Торік в червні АМКУ кваліфікував дії компаній групи ДТЕК – «ДТЕК Західенерго» і «Д.Трейдінг» як зловживання монопольним становищем на ринку електроенергії в зоні БУОС.

Раніше Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) повідомила, що перегляд тарифів на розподіл газу найближчим часом не планується.

Також повідомляли, що Національна комісія, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики та комунальних послуг оголосила індикативні ціни на електроенергію.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу