Члени наглядової ради УЗ отримали десятки мільйонів гривень

Поділитися:

Десятки мільйонів гривень було витрачено на зарплати членам Наглядової Ради Укрзалізниці. У різні проміжки часу члени Наглядової ради отримали від півтора до 14 мільйонів гривень зарплати. Про це повідомляють журналісти “Першого Ділового” телеканалу.

Так відомий антикорупціонер Сергій Лещенко за чотири місяці роботи минулого року заробив 1 мільйон 400 тисяч гривень. Голова Наглядової Ради Шевкі Аджунера за півтора року отримав 13 мільйонів 800 тисяч гривень.

Голова “Укрзалізниці” Володимир Жмак зізнався, що отримує зарплату в розмірі 625 тисяч гривень щомісяця. Але зауважив, що вона менша за ринковий рівень.

Кажуть, керівництво компанії разом з Наглядовою Радою працює над підвищенням ефективності державного підприємства. Та поки спостерігається падіння показників, відсутність прибутків і постійні корупційні скандали.

Нагадаю, напередодні Верховна Рада вирішила перевірити справи “Укрзалізниці” та створила тимчасову слідчу комісію. До її складу увійшли 13 представників фракцій “Слуга народу”, “ОПЗЖ”, “Батьківщини”, груп – “За майбутнє” і “Довіра”.

Діятиме вона рік, а за результатами роботи ініціюватиме питання про притягнення винних до відповідальності.

Як повідомлялося раніше, «Укрзалізниця» встановила мінімальні ставки на використання піввагонів на голландських аукціонах ProZorro.Продажі.

Однак цим вкрай стурбовані приватні оператори ринку залізничних вантажоперевезень. Вони просять уповноважені державні органи дати оцінку такому рішенню УЗ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу