Через скандал в “Нафтогазі” Україна може залишитися без траншу МВФ

Поділитися:

Кадрові зміни в Нафтогазі – обговорюють не тільки в Україні – але і в світі. Через звільнення Андрія Коболєва Україна може залишитися без траншу МВФ. Про це повідомили у випуску новин “Першого Ділового” телеканалу, посилаючись на інформацію інформаційного агентства Bloomberg.

Кредитори можуть не зрозуміти кадрових рішень Кабміну – адже з оточення Володимира Зеленського один за одним йдуть фахівці-реформатори.

Крім того, пишуть аналітики видання, про своє звільнення з посади Андрій Коболєв – за його словами – не знав. А це – порушення і закону і правил корпоративного управління. Вже з сьогоднішнього дня – головою правління Нафтогазу в рік призначили виконуючого обов’язки міністра енергетики Юрія Вітренка.

Відомо, що за день до звільнення Коболєва Нафтогаз відзвітував про рекордні збитки в 2020 році. Це – 19 млрд гривень. У той же день з’явилася інформація, що за підсумками того ж збиткового 2020 року компанія збільшила витрати на зарплату і премії керівництву. Причому майже вдвічі, в порівнянні з 2019 роком.

Нагадаємо, що 28 квітня, Кабінет міністрів України звільнив Андрія Коболєва з посади голови НАК «Нафтогаз України». Коболєв заявив, що нічого не чув про звільнення і заяви не писав.

Раніше повідомлялося, що стали відомі нові вимоги Міжнародного валютного фонду для надання Україні чергового траншу. Як повідомляють ЗМІ, посилаючись на анонімне джерело в Офісі Президента, мова йде про 50% скорочення субсидії для населення до 2024 року включно. Зазначено, що поки МВФ чекає реакції української сторони щодо відповідної вимоги.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу