Через п’ять років Україна перейде на електронні трудові книжки

Поділитися:

На Урядовому порталі з’явився текст закону №3623, стосується обліку трудової діяльності працівника в електронній формі. Простими словами, мова йде про електронні трудових книжках.

У документі прописаний п’ятирічний перехід на внесення паперових даних до Державного реєстру інформації з паперових трудових книжок про роботу співробітника. Протягом цього часу буде використовуватися як паперова версія, так і електронна.

Здійснювати заповнення даних або сканування паперів будуть працівники або керівник, у якого в наявності є кваліфікована електронний підпис.

Після того внесення даних про роботу в Держреєстр, роботодавець повинен видати оригінал трудової працівнику під розпис. також роботодавець повинен вносити запис в паперову трудову книжку, якщо того захоче співробітник

Раніше повідомлялося, що уряд України запустив в роботу проект закону і акти, завдяки яким в країні будуть скасовані трудові книжки.

Також ми писали про те, що Кабінет міністрів України затвердив законопроект про скасування паперових трудових книжок, а також про автоматичне нарахування пенсій

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу