Будівництво в Україні становить лише 2% від ВВП

Поділитися:

У порівнянні з іншими провідними країнами Європейського Союзу, будівництво в Україні займає лише 2% від внутрішнього валового продукту (ВВП). Різниця в показниках становить в середньому 2-3 відсотки, як повідомляє представник Кабінету міністрів України у Верховній Раді.

Відзначимо, що таку заяву чиновниця зробила в рамках свого виступу на форумі «Іпотека – інструмент швидкого розвитку економіки».

За її словами, будівництво в інших країнах ЄС займає близько 5-6% від рівня ВВП, тоді як в Україні цей показник у два рази гірший.

“І це вже говорить про те, що українська економіка потребує певного розігріву», – сказала вона.

Чиновниця вказала на те, що тут Україна могла б перейняти досвід Сполучених Штатів Америки, які у свій час саме завдяки правильному ринку іпотеки змогли відновити свою економіку і додатково залучити до роботи ще 27 галузей, крім будівництва.

Таким чином представник Кабінету міністрів України у Верховній Раді аргументувала актуальність нової урядової реформи, яка полягає в новому відсотку іпотеки на рівні 10%.

«До осені – це плани, які ми бачимо для себе, 10% ставки по іпотеці має стати реальністю. Щоб українці цим скористалися», – йдеться в повідомленні чиновниці.

Як відомо, чинний глава держави Володимир Зеленський оголосив про старт пріоритетної державної програми, яка пропонує українцям іпотеку під 10% річних. Дешеві кредити на житло – досить болюча тема в Україні з урахуванням того, що в країні найвищі іпотечні відсотки в Європі.

Тим часом будувати житло стало на 1,3% дорожче в порівнянні з минулим роком. Такі дані надає Державна служба статистики.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу