Браконьєри пограбували державу на 62 млн. гривень

Поділитися:

Україна втратила понад 62 млн гривень через браконьєрську діяльність щодо державних ресурсів країни. Про це свідчать дані Державного агентства рибного господарства.

Вказується, що за період січня-серпня рибоохоронні патрулі та органи рибоохорони зафіксували близько 33 тис. правопорушень, які завдали величезних збитків українському бюджету.

Більш того, повідомляється, що третина з них (близько 10 тисяч порушень) належать до грубих злочинів. Зокрема, тільки лише біля берегів азовської акваторії фахівці зафіксували порушень на 37 млн ​​гривень.

Трохи менше випадків сталося біля водойм Луганської області – там збитки дорівнюють 7 млн ​​гривень. Ще менше фіксує Київський рибпатруль – 2,3 млн грн. Черкаський рибпатруль і Чорноморське басейнове управління виявили порушень на 2,1 і 2 млн гривень.

Нагадаємо, що група з 26 депутатів Європарламенту відправила лист Прем’єр-міністру України та Голові Верховної Ради, в якому висловили глибоку стурбованість ситуацією в Україні.

За словами європарламентарів, знищення лісів і їхня незаконна вирубка продовжують становити серйозну загрозу екосистемам і лісовим ландшафтам України.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу