Борги по комуналці будуть списувати з банківських карт

Поділитися:

Міністерство юстиції днями опублікувало постанову, згідно з яким рахунки боржників по аліментах і комунальні послуги будуть арештовуватися автоматично. Тепер, коли документ набрав чинності, засоби для погашення заборгованості будуть списуватися з банківських карт.

Відомо, що в нормативні акти Мін’юсту України були внесені істотні зміни, якщо раніше постанову про “Порядок автоматизованого арешту коштів боржників на рахунках в банках” стосувалося осіб, які ухиляються від виплати аліментів, то зараз під дію даного документа потрапляють також боржники за послуги ЖКГ.

“Місяць тому, 6 квітня, набув чинності наказ Міністерства юстиції України, яким внесено зміни до наказу Мін’юсту« Про затвердження Порядку автоматизованого арешту коштів боржників на рахунках в банках за виконавче провадження про стягнення аліментів ». Зі вступом в силу наказу положення цього Порядку щодо автоматизованого арешту коштів поширюватися на всі категорії виконавчих документів, які передбачають стягнення коштів з боржників – фізичних та юридичних осіб “, – говорять в Мін’юсті.

Так, підтверджені в судовому порядку заборгованості по комунальних послугах стануть причиною арешту банківських рахунків і автоматичного списання суми боргу.

При цьому до автоматизованої паспортної системи виконавчого провадження на даний момент під’єдналися тільки 7 банків з більш ніж 70-ти, які зареєстровані на території країни.

Нагадаємо, що протягом 2020 року зросла кількість українців, які мають грошові борги, свідчать результати соціологічного дослідження «Всеукраїнський омнібус» компанії «Active Group».

Раніше повідомлялося, що згідно з даними Державної служби статистики, нарахування за житлово-комунальні послуги з урахуванням електроенергії в лютому 2021 року склали 27,3 млрд грн, на 39,3% більше, ніж в лютому минулого року (19,6 млрд грн).

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу