Біоенергетика вимагає змін до законодавства

Поділитися:

Біоенергетика та біопаливо є альтернативою природному газу й шкідливим викидам в атмосферу. Для успішного їхнього розвитку в Україні слід прийняти 5 законів. Про це йшлося на спільній нараді Державного агентства з енергоефективності і енергозбереження та Біоенергетичної асоціації України, повідомляє у суботу, 16 січня, пресслужба Держенергоефективності.

Державне відомство представляв його глава  Костянтин Гура, Біоенергетичну асоціацію – її очільник Георгій Гелетуха.

«Біоенергетика є одним зі стратегічних напрямів для заміщення природного газу, зниження імпортозалежності та зміцнення економіки нашої держави. Зважаючи на значний потенціал та наявні ресурси, ми спільно з Міненерго та БАУ розробили цілий пакет законопроєктів для активізації української біоенергетики. Важливо консолідувати зусилля разом з усіма зацікавленими сторонами для їхнього швидшого прийняття», – повідомив Костянтин Гура.

Навіть з самих назв 5 ініційованих законопроектів видно, який поштовх вони нададуть українській біоенергетиці. Це законопроєкт щодо впровадження системи електронної торгівлі твердим біопаливом; щодо стимулювання вирощування енергокультур; щодо розвитку ринку рідких біопалив; запровадження механізму торгівлі біометаном та введення гарантій походження біометану.

Нагадаємо, про можливість заощадити понад 35 млрд кубометрів газу в Україні розповів заступник голови Держенергоефективності Юрій Шафаренко. Йдеться про те, щоб активно використовувати так звані енергетичні рослини, а також біометан.

Також раніше ми писали про те, що в Україні збільшується кількість компаній, які постачатимуть населенню газ.

Читайте також
GM Energy
19 Квітня 2024 року - 13:04
GM Energy презентувала двунаправлені зарядні пристрої для електромобілів “від автомобіля...
5 Січня 2023 року - 0:22
Повідомляємо, що Шкіря Ігор Миколайович є власником торгівельної марки «ПЕРШИЙ...
28 Лютого 2022 року - 12:12
Поки що невідомо, яку саме спадщину художниці Україна втратила
28 Лютого 2022 року - 10:30
Українська делегація їхала через Польщу